Press

Hieronder een overzicht van de Persberichten inzake de Holland Cup:

 

Almere dit weekend weer decor voor Holland Cup

Foto's: Friedlander

zoom out

ALMERE - Honderden jongens en meisje uit verschillende landen zijn dit weekend in Almere voor het internationale jeugdvoetbaltoernooi Holland Cup. De organisatie van het toernooi is in handen van FC Almere, AS'80, Waterwijk en Sporting Almere.

Vrijdagmiddag was het al een drukte van belang bij voetbalclub AS’80 op Sportpark Klein Brandt, waar alle spelers zich kwamen inchecken. Er werden teams verwelkomd uit onder meer België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Zwitserland en Nederland. Zaterdag begonnen de jonge voetballers aan de wedstrijden.

Zondag wordt verder gespeeld en is uiteraard de grote finale waarna de winnaar van dit jaar bekend is. Maandag zullen alle jeugdspelers en hun begeleiders weer afscheid nemen van Almere.

 

Holland Cup wil in toekomst weer groeien

Almere 6 april 2015
De Holland Cup wil weer groeien
De Holland Cup in Almere werd dit weekend voor de 29e keer georganiseerd. Aan het voetbaltoernooi deden 180 teams uit tien verschillende landen mee. De wedstrijden werden gespeeld bij de locaties van AS'80, ASC Waterwijk, Sporting Almere en FC Almere.
In het verleden duurde de Holland Cup een week, maar door de economische crisis is er voor gekozen om het toernooi alleen in het weekend te spelen.

Organisator Co Rijkenberg wil de Holland Cup in de toekomst weer groter maken, door op meer locaties te spelen en meer jeugdteams uit te nodigen.